Nekem a Balaton

Amit a lila csodaszerről tudni érdemes! A balatoni levendula múltja és jelene.

2019. május 08. - aestus

2018-ban az év gyógynövénye volt Magyarországon. Már az ókortól használták a test és a lélek ápolására egyaránt. A néphagyomány szerint távol tartja a gonoszt, Provence-ban a skorpiók ellen teszik az ablakba. Illóolaja olyan értékes volt, hogy az árutőzsdén is jegyezték, de hol tart ma az elmúlt évszázadok csodanövénye…

pixabay_tanyakurt.jpg

Fotó: Pixabay - TanyaKurt

Tovább

Magyaros ízek és reform ételek a Badacsony lábánál

Hotel & Étterem Halászkert

A Badacsony körül gombamód szaporodó fine dining éttermek kínálatával szemben, inkább a klasszikus fogásokat és elsősorban magyaros ízeket kedvelő vendégek számára jelent évek óta megbízható választást, a hegy lábánál található Hotel & Étterem Halászkert.

img_0558.jpeg

Tovább

Balatonfüred szívében, századfordulós falak között - Balaton Étterem

Balaton Étterem Balatonfüred

A Balaton Étterem története a Kisfaludy utcában álló épületegyüttes 1893-as átépítését követően, 1894-ben vette kezdetét. A Balatonfüred szívében, több mint 330 négyzetméter zárt vendégtérrel és egy hatalmas, 300 négyzetméteres terasszal rendelkező étterem, azonnal a fürdőközönség kedvencévé vált...

img_0534.jpeg

Tovább

A Balaton talán legjobb reggelije!

Tulipán Kávéház Keszthely

Keszthely felé átutazóban, az internetes ajánlásokat böngészve találtunk rá, a Balaton talán leghangulatosabb kávéházára és egyúttal legjobb reggelijére, amely a keszthelyi Helikon park sarkán található tökéletesen felújított, századfordulós Geisl-villában, egy hatalmas platánfa árnyékában várja a betérőket a hét minden napján.

img_0453.jpeg

Tovább

Gyűjts, versenyezz, nyerj! – Fajbook.hu

Itt a tavasz, mindannyian a szabadba vágyunk, ahol szeretnénk minél több és minél tartalmasabb időt eltölteni. Figyelmetekbe ajánlunk egy új, ingyenes lehetőséget, amellyel a természetben töltött időt tudjuk még izgalmasabbá tenni magunk, gyermekeink, sőt az egész család számára. A fajbook.hu egy nemrég létrehozott, folyamatosan bővülő közösség, ahol saját készítésű, Magyarországon élő állatokról feltöltött fotóinkkal versenyezhetünk és nyerhetünk értékes díjakat. Mutatjuk mit kell tenned, hogy részese lehess a kihívásnak!

boritokep2.jpg

Fotó: Pixabay

Tovább

Önkéntesség a Balatonon

Több leszel, ha teszel!

Azt mondják az önkéntesség egy életforma. Én úgy gondolom, hogy lehet egyszeri vagy folyamatos szerepvállalás, kiállás egy olyan ügyért, amellyel azonosulni tudunk, amit magunkénak érzünk. Olyan tevékenység, amelyet, ha körültekintően választunk meg, a komfortzónánkat csak annyira kell elhagynunk amennyire szeretnénk, mégis valódi értéket teremtve segíthetünk, vagy állhatunk ki egy jó ügyért. Az önkéntes munkát végző sokszor többet kap, mint ad a munkája során. Barátságokat köt, jó társaságban, pozitív energiával tölti fel magát, fejlődik a személyisége és a világlátása, megtanul csoportban dolgozni és feltétel nélkül elfogadni a társait. Az önkéntesség kortalan és határtalan. Mi a Balaton környékét térképeztük fel, hogy képet adhassunk a régióban fellelhető lehetőségekről, korosztálytól, nemtől, életkortól és hivatástól függetlenül.

boritokep.png

Tovább

Történelmi lovasjátékok - Sümegi vár

A Sümegi várban télen sem áll meg az élet. Messze földről érkező vitézek mérik össze erejüket látványos lovagi tornákon szerdánként és szombatonként, a vár lábánál található süllyesztett arénában! Lássuk ki a jobb!

Balaton 2019 - Turisztikai fejlesztések

A Balaton jól teljesít! Szolgáljon alapul előző kijelentéshez akár a balatoni hotelek árbevétele, amely több mint tíz százalékkal múlta felül a tavalyi évet, akár a BAHART szintén rekordot jelentő, novemberre a kétmilliós utasszámot (személyhajó+komp) meghaladó utasforgalma vagy a tó körüli 2018-as rendezvények látogatószámai. A kimagaslóan sikeres eredményekhez nagyban hozzájárult a belföldi vendégforgalom erősödése (az országos forgalom negyede a régióban realizálódik), az őszi kedvező időjárás, valamint azok a folyamatosan zajló fejlesztések, amelyek nyomán évről-évre emelkedik a régióba érkező turisták száma és költéseik mértéke.

balaton_2019.png

Tovább

"Gyilkossági nyomozásba" keveredtünk Balatonföldváron

A Balaton északi partjáról indulva, kerékpárokkal vettük célba a tihanyi révet, hogy a gyönyörű napsütéses őszi időben áthajózzunk és bringával barangoljuk be Balatonföldvár környékét. Kalandosnak ígérkező napunk rögtön egy remek presszó felfedezésével indult, ahová érdemes lesz még sokszor visszatérni.

boritokep_1.jpg

Tovább

A Balaton várkapitányai - interjúsorozat 1. rész

Rezi vár - Hóbor Aladár

Öltönyben és nyakkendőben jön elénk a kapuhoz, tökéletes úriemberként fogad minket otthonában Hóbor Aladár, Rezi várának 87 éves címzetes várkapitánya. Könnyű volt megtalálni a portát, a faluban mindenki ismeri - ahogy ők szólítják - Aladár bácsit. Előzékenyen vezet minket a kerten keresztül a családi ház bejáratához, amin belépve igazi kincsek vártak ránk.

rezi_interju_boritokep_1.png

Tovább