Nekem a Balaton

Magyaros ízek és reform ételek a Badacsony lábánál

Hotel & Étterem Halászkert

2019. április 30. - aestus

A Badacsony körül gombamód szaporodó fine dining éttermek kínálatával szemben, inkább a klasszikus fogásokat és elsősorban magyaros ízeket kedvelő vendégek számára jelent évek óta megbízható választást, a hegy lábánál található Hotel & Étterem Halászkert.

img_0558.jpeg

Tovább

Balatonfüred szívében, századfordulós falak között - Balaton Étterem

Balaton Étterem Balatonfüred

A Balaton Étterem története a Kisfaludy utcában álló épületegyüttes 1893-as átépítését követően, 1894-ben vette kezdetét. A Balatonfüred szívében, több mint 330 négyzetméter zárt vendégtérrel és egy hatalmas, 300 négyzetméteres terasszal rendelkező étterem, azonnal a fürdőközönség kedvencévé vált...

img_0534.jpeg

Tovább

A Balaton talán legjobb reggelije!

Tulipán Kávéház Keszthely

Keszthely felé átutazóban, az internetes ajánlásokat böngészve találtunk rá, a Balaton talán leghangulatosabb kávéházára és egyúttal legjobb reggelijére, amely a keszthelyi Helikon park sarkán található tökéletesen felújított, századfordulós Geisl-villában, egy hatalmas platánfa árnyékában várja a betérőket a hét minden napján.

img_0453.jpeg

Tovább

Gyűjts, versenyezz, nyerj! – Fajbook.hu

Itt a tavasz, mindannyian a szabadba vágyunk, ahol szeretnénk minél több és minél tartalmasabb időt eltölteni. Figyelmetekbe ajánlunk egy új, ingyenes lehetőséget, amellyel a természetben töltött időt tudjuk még izgalmasabbá tenni magunk, gyermekeink, sőt az egész család számára. A fajbook.hu egy nemrég létrehozott, folyamatosan bővülő közösség, ahol saját készítésű, Magyarországon élő állatokról feltöltött fotóinkkal versenyezhetünk és nyerhetünk értékes díjakat. Mutatjuk mit kell tenned, hogy részese lehess a kihívásnak!

boritokep2.jpg

Fotó: Pixabay

Tovább

Önkéntesség a Balatonon

Több leszel, ha teszel!

Azt mondják az önkéntesség egy életforma. Én úgy gondolom, hogy lehet egyszeri vagy folyamatos szerepvállalás, kiállás egy olyan ügyért, amellyel azonosulni tudunk, amit magunkénak érzünk. Olyan tevékenység, amelyet, ha körültekintően választunk meg, a komfortzónánkat csak annyira kell elhagynunk amennyire szeretnénk, mégis valódi értéket teremtve segíthetünk, vagy állhatunk ki egy jó ügyért. Az önkéntes munkát végző sokszor többet kap, mint ad a munkája során. Barátságokat köt, jó társaságban, pozitív energiával tölti fel magát, fejlődik a személyisége és a világlátása, megtanul csoportban dolgozni és feltétel nélkül elfogadni a társait. Az önkéntesség kortalan és határtalan. Mi a Balaton környékét térképeztük fel, hogy képet adhassunk a régióban fellelhető lehetőségekről, korosztálytól, nemtől, életkortól és hivatástól függetlenül.

boritokep.png

Tovább

Kipróbáltuk - Négycsillagos wellness Balatonfüreden

Hotel Füred Spa & Conference****

A tél előrehaladtával fokozódik a vágyunk, hogy kitörve az évszakban megszokott rutinból, egy kis nyarat, melegséget, kényeztetést csempésszünk magunk és családtagjaink életébe. Ezen igényünk kielégítésére ideális választás lehet egy élményfürdő, gyógyfürdő vagy wellness szálloda meglátogatása. Mi ezúttal egy számunkra könnyen elérhető, de annál színvonalasabb egy napos megoldást, a balatonfüredi Hotel Füred Spa & Conference**** wellness részlegét választottuk, amire a luxusszálloda 2016-os megnyitása óta egyébként is nagyon kíváncsiak voltunk.

img_0081.jpeg

Tovább

Történelmi lovasjátékok - Sümegi vár

A Sümegi várban télen sem áll meg az élet. Messze földről érkező vitézek mérik össze erejüket látványos lovagi tornákon szerdánként és szombatonként, a vár lábánál található süllyesztett arénában! Lássuk ki a jobb!

Balaton 2019 - Turisztikai fejlesztések

A Balaton jól teljesít! Szolgáljon alapul előző kijelentéshez akár a balatoni hotelek árbevétele, amely több mint tíz százalékkal múlta felül a tavalyi évet, akár a BAHART szintén rekordot jelentő, novemberre a kétmilliós utasszámot (személyhajó+komp) meghaladó utasforgalma vagy a tó körüli 2018-as rendezvények látogatószámai. A kimagaslóan sikeres eredményekhez nagyban hozzájárult a belföldi vendégforgalom erősödése (az országos forgalom negyede a régióban realizálódik), az őszi kedvező időjárás, valamint azok a folyamatosan zajló fejlesztések, amelyek nyomán évről-évre emelkedik a régióba érkező turisták száma és költéseik mértéke.

balaton_2019.png

Tovább

"Gyilkossági nyomozásba" keveredtünk Balatonföldváron

A Balaton északi partjáról indulva, kerékpárokkal vettük célba a tihanyi révet, hogy a gyönyörű napsütéses őszi időben áthajózzunk és bringával barangoljuk be Balatonföldvár környékét. Kalandosnak ígérkező napunk rögtön egy remek presszó felfedezésével indult, ahová érdemes lesz még sokszor visszatérni.

boritokep_1.jpg

Tovább

Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó

"...ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel..." Cholnoky Jenő

Egy kis sütögetéssel és geocaching-el összekötve, tökéletes fél napos program az év bármely szakában. A település központjától körülbelül egy órás túrával érhető el a 2001-ben átadott, Pelényi Gyula tervei alapján készült 21 méter magas kilátó. A vöröskőből és fából készült őrtoronyra emlékeztető épület, a magyar államalapítás ezeréves évfordulójára készült el.

img_19721024.jpg

Tovább