Nekem a Balaton

Nekem a Balaton

Esküvő a Séd patak völgyében

2018. szeptember 09. - aestus

Rendhagyó esküvőn vettünk részt pénteken Veszprémben, amely a délelőtti hivatalos belvárosi ceremónia után, a várost kettészelő, festői szépségű völgyben található szálloda kerthelyiségében, majd éttermében folytatódott, a Séd patak partján.
img_1899_jpg1024_pancsy_a_bejaratnal.jpg

A Betekints Wellness és Konferenciahotel igazi állócsillag a veszprémi idegenforgalomban és vendéglátásban. A valaha vízimalomként és csárdaként üzemelő épületegyüttes, mára a kor minden igényét kielégítő wellness szállodának és étteremnek ad otthont, amely 2012-től négy éven keresztül nyerte el zsinórban a "Legjobb Vidéki Wellness Szálloda" díjat. A több mint kétszáz éves csárda épület, az idők során mindvégig megőrizte eredeti funkcióját, hogy aztán többszöri átépítés és bővítés után, 1997-ben újra nyithassa kapuit a jelenlegi menedzsment irányítása alatt.

Érkezéskor a patak feletti kis hídon áthaladva, azonnal az épületegyüttes által körülölelt tágas, rendezett parkba érkeztünk, hogy aztán a hatalmas gesztenyefák alatt, a kerthelyiségben pihenjük ki a reggeli-délelőtti órák kellemes fáradalmait. A házi limonádék, különféle üdítők és gyümölcslevek mellett, kanapé szendvicsekkel és a sütőből frissen kikerült, még forró pogácsával várta a kezdettől nagyon szimpatikus és profi személyzet a násznépet. Mialatt a vendégek tízóraiztak, beszélgettek és kávéztak, elkészültek az esküvői fotók is a Séd-völgy lombos fáinak árnyékában.

img_1906_jpg1024_kerthelyiseg.jpg
img_1911_jpg1024_pancsy_a_viadukt_fele.jpg
Pontban tizenkét órakor a főpincér jelezte, hogy készen állnak a tálalásra, így mindenki elindult az ízlésesen berendezett és megterített, kellően tágas Gizella terem felé, hogy elfoglalja ültetőkártyával kijelölt helyét. A körülbelül negyven fős násznép kiszolgálásán mindvégig négy-öt pincér, valamint az étteremvezető dolgozott, ami kifejezetten gördülékeny és a szálloda csillag besorolásának megfelelő színvonalú kiszolgálást eredményezett az étkezés során.

img_1928_jpg1024_lackoek_szembol.jpg
A hideg előételek tányérszervizzel, a levesek és a főételek pedig svédasztalos megoldással kerültek felszolgálásra. A menüsor követte a szálloda által is megfogalmazott hitvallást, amelynek megfelelően a magyar konyha, modern köntösbe öltöztetett ízvilágát idézte meg. Az előételként szervírozott bruschetta, libamáj és friss saláta klasszikust, kitűnően egészítette ki a hozzá kínált házi lila hagyma lekvár.

img_1930_jpg1024_libamaj.jpg
img_1931_jpg1024_rantott_sajt.jpg
A svédasztal a klasszikus esküvői menüsort kínálta, mindent minőségi alapanyagokból, igényesen elkészítve és tálalva fogyaszthattunk. Kiemelendő a marhapörkölt galuskával, ami talán a legízletesebb, legomlósabb volt amit ebben a kategóriában kóstoltam. A főétkezést jól felszerelt salátabár és a svédasztalon mindvégig kint tartott hideg gyümölcsleves színesítette. Kitüntető érzés volt, hogy az étkezés alatt a főszakács folyamatosan, személyesen felügyelte és tartotta rendben a chaffing-okat. 
Olasz és német vendégekkel is tarkított nemzetközi kis násznépünk, kifejezetten értékelte a széles borválasztékot és az étterem által kínált bajor söröket, melyek Veszprém testvérvárosából Passauból érkeznek az étterembe és a bárba.


Ugyan az esküvő jellege nem tette lehetővé, hogy éjszakába nyúlóan élvezhessük a vendégszeretetet, de a Betekints így is kiválóan vizsgázott hangulatból, gasztronómiából és vendéglátásból egyaránt, maximálisan alátámasztva előzetes várakozásainkat.

Nekem a Balaton a YouTube-on!

Nekem a Balaton az Instagram-on!

Nekem a Balaton a Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemabalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr3714230405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása