Nekem a Balaton

Nekem a Balaton

Magyaros ízek és reform ételek a Badacsony lábánál

Hotel & Étterem Halászkert

2019. április 30. - aestus

A Badacsony körül gombamód szaporodó fine dining éttermek kínálatával szemben, inkább a klasszikus fogásokat és elsősorban magyaros ízeket kedvelő vendégek számára jelent évek óta megbízható választást, a hegy lábánál található Hotel & Étterem Halászkert.

img_0558.jpeg

A 200 fős kapacitásnak köszönhetően, asztalfoglalás nélkül is bátran célozhatjuk meg egy badacsonyi túrázással töltött nap után a hatalmas kerthelyiséget, vagy a letisztult, ízléses stílusban kialakított belső termeket. A hotelként és étteremként is működő épületegyüttes közvetlenül a főút mellett helyezkedik el, autóval, busszal és vonattal is nagyon jól megközelíthető, igaz napközben a parkolásért fizetnünk kell, ahogy ez a part közelében néhány éve már megszokott.

img_0554.jpeg

img_0557.jpeg

A kerthelyiségben helyet foglalva, a Badacsony-hegy panorámájában gyönyörködve választhatunk az elsősorban klasszikus, magyaros fogásokat felvonultató változatos étlapról és kóstolhatjuk végig a badacsonytomaji, badacsonytördemici és káptalantóti pincészetek kínálatát. A balatoni borokat kedvelők számára jól csengő Laposa Borbirtok mellett, sok kisebb-nagyobb környékbeli termelő boraival is megismerkedhetünk, melyekhez tökéletes kísérő lehet akár egy zalai krumpliprósza (tócsi), amit többféle változatban készítenek és töltenek is különféle húsokkal.

img_0559.jpeg

A forgalomtól elzárt, szépen karbantartott belső udvarban, kis játszótér és különféle szabadtéri játékok várják a legkisebbeket, akikre az étlap tervezésekor is gondosan ügyeltek. Gyermek menükkel, desszertek széles választékával és házi limonádéval várják a legfiatalabbakat.

img_0556.jpeg

Az étlapon minden olyan fogás megtalálható, ami az emlékezetünkben él a "gasztroforradalom" előtti klasszikus éttermi kínálatból. Harcsa- és pontyhalászlevek, grillételek, különféle hal- és vadételek is színesítik az étlapot.

img_0560.jpeg

img_0549.jpeg

Két éven belül másodszor látogattunk el a Halászkertbe és ezúttal sem csalódtunk. Minőségi szolgáltatásaikat jó szívvel ajánljuk egy fárasztó kirándulás utáni felrissüléshez, családi összejövetelekhez, céges programokhoz, esküvőkhöz, sőt ideális fekvésének köszönhetően akár átutazóban is érdemes itt megpihenni és magunkba szívni a környék utánozhatatlan hangulatát.

https://hotelhalaszkert.hu/

Nekem a Balaton a YouTube-on!

Nekem a Balaton az Instagram-on!

Nekem a Balaton a Facebook-on!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemabalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr1014794816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása