Nekem a Balaton

Nekem a Balaton

Kipróbáltuk - Négycsillagos wellness Balatonfüreden

Hotel Füred Spa & Conference****

2019. január 29. - aestus

A tél előrehaladtával fokozódik a vágyunk, hogy kitörve az évszakban megszokott rutinból, egy kis nyarat, melegséget, kényeztetést csempésszünk magunk és családtagjaink életébe. Ezen igényünk kielégítésére ideális választás lehet egy élményfürdő, gyógyfürdő vagy wellness szálloda meglátogatása. Mi ezúttal egy számunkra könnyen elérhető, de annál színvonalasabb egy napos megoldást, a balatonfüredi Hotel Füred Spa & Conference**** wellness részlegét választottuk, amire a luxusszálloda 2016-os megnyitása óta egyébként is nagyon kíváncsiak voltunk.

img_0081.jpeg

A Hotel Füred Spa & Conference**** 2016-ban, a Balaton talán legértékesebb és legjobb fekvésű telkén nyitotta meg kapuit és vált azonnal az északi part egyik legszínvonalasabb konferencia-és wellness szállodájává. A 436 férőhelyes ágykapacitás mellett, külsős vendégeket is fogadnak a 3000 négyzetméteren kialakított wellness és spa részlegen, ahol öt darab élménymedence, külön kültéri-és gyermekmedencék, snack bár és minden igényt kielégítő szaunavilág várja a feltöltődni vágyókat.

Amennyiben külsős vendégként szeretnénk igénybe venni a wellness részleget, érdemes telefonon érdeklődni a tervezett napon várható szállodai foglaltságról, ugyanis telt házas időszakokban, érthető módon csak a szállóvendégek használhatják a szolgáltatásokat. A wellness részleg jelenleg 4500,- Ft/fő áron vehető igénybe, amihez nekünk még egy 1200,- Ft-os költség tartozott a hotel tágas, zárt parkolójának igénybevételéért.

epulet_kivulrol.jpeg

Az impozáns épület halljában található recepción jelentkeztünk be, ahol gördülékeny ügyintézés és számlarendezés után már úton is voltunk a lifttel megközelíthető, alagsorban található wellness és spa részleg felé. A liftből kilépve kiderült, hogy mégsem sikerült hibátlanul az előbbi folyamat, ugyanis annak ellenére, hogy jeleztük először járunk a hotelben, nem kaptunk tájékoztatást a köntös és törölközőhasználat mikéntjéről. A wellness részleg recepcióján felvilágosítottak minket, hogy az említett felszerelésekhez a fő recepción kellett volna jegyeket váltanunk így, ha igényt tartunk rájuk, szíveskedjünk visszafáradni és pótolni az ügyintézést. Szerencsére felkészülten érkeztünk és bár köntös nem, de törölköző volt nálunk vészhelyzet esetére, így elengedtük a problémát és megcéloztuk az öltözőket.

img_0094.jpeg

A wellnessben a jól ismert mágnes karpántos rendszer működik a beléptetéshez, a kültéri strandszakaszra való kijutáshoz, valamint az öltözőszekrényekhez egyaránt. Sajnos a női öltözőben nem tudtuk működésre bírni a szekrényen található mágneszárat, így mindkettőnk ruháit a férfi öltözőbe suvasztottuk be. A belépésnél mindkét karpánt tökéletesen funkcionált, így az első csobbanás előtt már csak választanunk kellett kettőt, a bőségesen rendelkezésre álló, jó minőségű, kényelmes nyugágyak közül.

img_0080.jpeg

A wellness részleg déli tájolásának köszönhetően, teljes hosszában balatoni panorámával rendelkezik. A fantasztikus kilátást a padlótól-plafonig érő üvegtáblás megoldás csak tovább fokozza. Ritkán tapasztalható élmény a kellemesen forró medencéből szemlélni, a vékony balatoni jégen sétáló és halászó madarakat, valamint a félsziget havas fái fölé magasodó Tihanyi Apátság tornyait.

img_0078.jpeg

img_0097.jpeg

 A medencék megfelelően nagyok, sok különböző pezsgős befúvó, nyak-és vállmasszírozók, hátmasszírozók kerültek kialakításra. A snack-bár mellett egy 14 éven felüliek részére fenntartott kisebb medence és egy úszómedence található, ahol a gyermekek nélkül pihenő vendégek is zavartalanul élvezhetik a nyugalmat.

img_0096.jpeg

img_0100.jpeg

Egy beltéri és egy kültéri gyermekmedence is található a wellness részlegben, csúszdákkal, élményelemekkel és egyéb játékokkal felszerelve.

img_0095.jpeg

img_0098.jpeg

img_0099.jpeg

A nap folyamán többször is meglátogattuk a szaunavilágot, amely a négycsillagos kategóriához képest is kimagasló választékot és színvonalat képvisel. Rögtön a bejáratnál egy relaxációs medence és egy Kneipp-taposó várja a szaunázás közben szünetet tartó vendégeket. Utóbbi egyik személyes kedvencem volt a felváltva jéghideg és melegvízű rekeszeket tartalmazó megoldás miatt, amely a sorozatos hősokk hatásnak köszönhetően kifejezetten jót tesz a keringésnek.

img_0101.jpeg

A továbbiakban már csak választanunk kellett a finn szauna kabinok, infrakabinok, gőzkabin, hideg vagy meleg sószoba, aroma szauna kínálatból, hogy végül megpihenjünk az igényesen berendezett és hangulatosan megvilágított relaxációs térben. Mi a gőzkabin mellett, a finn szaunát és az aroma szaunát próbáltuk ki. Kuriózumként említendő, hogy nem zárt "dobozokról" van szó, hanem egyik oldaluk teljes üvegfal, így a természetes napfény is élvezhető használat közben.

img_0102.jpeg

Az egész wellness részlegben kellemesen meleg, 25-28 fokos hőmérsékletet tartanak, a közösségi terekben, az öltözőkben és a mosdókban jó illat és tisztaság uralkodik. Zsúfoltabb időszakban valószínűleg több kompromisszumra lehet szükség a wellness szolgáltatások használatakor, de megfelelő körültekintéssel kiválasztva a dátumot, akár családdal, akár párban, vagy baráti társasággal is tökéletes választás a Hotel Füred spa és szórakoztató részlege. Az alagsori szinten a medencéken kívül szépségsziget (kozmetika, pedikűr, manikűr, masszázs) és bowling club is található, amelyek előzetes bejelentkezéssel szintén igénybe vehetők külsős vendégek részére is.

img_0103.jpeg

Tapasztalataink alapján a Hotel Füred Spa & Conference**** wellness részlege jó ár-érték arányú szolgáltatás, amit főként a téli időszakban érdemes lehet akár többször is igénybe venni. Haza indulás előtt a kiruccanást koronázzuk meg egy kora esti sétával és egy finom vacsorával a Tagore sétányon.

Nekem a Balaton a YouTube-on!

Nekem a Balaton az Instagram-on!

Nekem a Balaton a Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemabalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr8714593052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2019.02.10. 13:44:15

Négycsillagos. Plíz.

csorsza 2019.02.10. 13:44:15

Négycsillagos. Plíz.
süti beállítások módosítása