Nekem a Balaton

Nekem a Balaton

Balatonfüred szívében, századfordulós falak között - Balaton Étterem

Balaton Étterem Balatonfüred

2019. április 23. - aestus

A Balaton Étterem története a Kisfaludy utcában álló épületegyüttes 1893-as átépítését követően, 1894-ben vette kezdetét. A Balatonfüred szívében, több mint 330 négyzetméter zárt vendégtérrel és egy hatalmas, 300 négyzetméteres terasszal rendelkező étterem, azonnal a fürdőközönség kedvencévé vált...

img_0534.jpeg

A négy különálló terem berendezése talán szokatlanul puritán ebben az árfekvésben és környezetben, de a hatalmas teraszról, amin egykor Ady Endre is múlatta az időt, kényelmesen figyelhetjük a Tagore sétányon hömpölygő tömeget és a mögöttük ringatózó Balaton látványát. Mi egy nyugodtabb, hűvös, tavaszi napon tértünk be ebédelni, ennek ellenére öt-hat pincér dolgozott folyamatosan a relatív kevés vendég tökéletes kiszolgálásáért, ami önmagában is komoly fegyvertény a balatoni vendéglátásban uralkodó, sokszor aggasztó munkaerőhelyzet ismeretében. 

img_0496.jpeg

img_0497.jpeg

A változatos és viszonylag hosszú étlap ellenére is meglepően gyorsan megkaptuk a választott fogásokat, amelyek kellően bőségesek voltak. Ideális kóstolók voltunk, ugyanis szárnyas-, hal- és sertésételt is választottunk az átlagosan 3000-3500 forintos főételek közül.

A grillezett csirkemell steak és az óriás sertéslángos jó választásnak bizonyult. Mindkét étel megfelelő mennyiségben, friss hozzávalókból, igényesen tálalva és forrón érkezett. Sajnos a rántott pontyfiléhez kínált, nem kellően átfőtt petrezselymes burgonya okozott némi csalódást. A hatályos jogszabályok szerint helyben fogott balatoni halat nem vehetnek át az éttermek, de ettől függetlenül fontos, hogy vízpart lévén odafigyeljünk a halételek kifogástalan minőségére is. Esetünkben a halfilé önmagában ízletes volt, a fogás élvezeti értékéből, csupán a köret vett el sokat.

fortepan_bauer_sandor_balaton_etterem_1962.jpg

Fotó: Fortepan - BAUER SÁNDOR - Balaton Étterem 1962

A frekventált időszakokban, de főként nyáron, érdemes élni az előzetes telefonos asztalfoglalás lehetőségével. Az étterem közelében sajnos csak fizetős parkolási lehetőségek találhatók, a legközelebbi ingyenes parkoló, a 15-20 perces sétával elérhető Kisfaludy Strandnál található. Szívesen fogadnak nagyobb csoportokat, rendezvényeket, sőt akár esküvőket is, melynek ideális helyszíne lehet az étterem 120 fős, 150 négyzetméteres nagyterme és persze a gyönyörű terasz.

img_0533.jpeg

Összességében a Balaton Étteremből elégedetten, de kiemelkedő élmények nélkül távoztunk. A jól átgondolt, gyorsan elkészülő fogások megfelelő színvonalat képviselnek, a személyzet gyors és udvarias, de nem kifejezetten kedves, láthatóan a minél nagyobb tömegek, minél gyorsabb kiszolgálására vannak berendezkedve. Az ételek áraival a jó elhelyezkedést, a gyönyörűen gondozott park és a Tagore sétány nyújtotta kellemes hangulatot is meg kell fizetnünk. Ha nyáron viszonylag gyorsan és jót akarunk enni akkor tökéletes választás, azonban hosszú vacsora utáni beszélgetésekhez, borozgatáshoz, családi ünnepekhez érdemes a kisebb éttermek közül választani.

http://balatonetterem.hu/

Nekem a Balaton a YouTube-on!

Nekem a Balaton az Instagram-on!

Nekem a Balaton a Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemabalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr10014781460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása